Tsempataan töihin! -hanke aloitti 1.4.2020!

Monelle tuttu kaksivuotinen Tsempataan yhdessä -hanke päättyi 31.3.2020, ja uusi “tsemppari” jatkaa vanhan hankkeen urilla. Vaikka toimintamalli sinällään onkin vanhan hankkeen peruja, on uuttakin luvassa!

Tsempataan töihin! toimii kumppanuusverkoston pohjalta. Kumppaneina ovat johon kuuluvat Vantaan kaupunki, TE-palvelut, neljä maahanmuuttajajärjestöä sekä Sodexo Oy yrityskumppanina.

Tavoitteena on osaltaan edistää työvoiman kysynnän ja tarjonnan kohtaamista, ja samalla edistää heikossa työmarkkina-asemassa olevien maahan muuttaneiden työllisyyttä. Pyrimme siihen, että kumppaneidemme kautta asiakkaan olisi helpompi työllistyä, mutta myös työnantajan helpompi tavoittaa sopivia työntekijöitä.

Aikaisemmassa hankkeessa törmäsimme siihen, että jopa Suomessa koulutuksensa käyneiden, suomea puhuvien maahan muuttaneiden asiakkaiden on vaikeaa päästä työmarkkinoille. Tutkimuksista tiedämme, että työmarkkinoilla tapahtuu paljon syrjintää. Myös työnantajilla ja työyhteisössä saattaa olla ennakkoluuloja, jotka estävät maahan muuttaneen palkkaamisen.

Näihin asioihin pureudumme myös tämän kehittämishankkeen aikana:

  1. Valmentamalla asiakasta suomalaiseen työelämään, tarvittaessa omakielisellä tuella
  2. Tarjoamalla motivoituneita työntekijöitä yhteistyökumppaneillemme & tukemalla yritysten rekrytointitarpeita
  3. Tarjoamalla konkreettista ja monikielistä tukea työnantajille maahan muuttaneen palkkaamiseen, sekä mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämiseen

Teemme työtä moniammatillisella ja monikielisellä tiimillä, ja pystymme yhdistämään ainutlaatuisella tavalla järjestöjen tarjoaman luottamuksen, viranomaisten tuen sekä yritysten rekrytointiosaamisen ja -tarpeet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.